Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ετήσια Αντικατοχική Εκδήλωση Δήμου Κυθρέας


Την καθιερωμένη ετήσια Αντικατοχική Εκδήλωση και τον Εσπερινό της Αγίας Μαρίνας Κυθρέας, πραγματοποιεί την Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 7.00 το βράδυ ο Δήμος της Κωμόπολης σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας, η οποία εκπροσωπεί και τα έξι γύρω χωριά, - Μια- Μηλιά, Νέο Χωρίο, Παλαίκυθρο, Έξω Μετόχι, Βώνη και Τραχώνι.

Η εκδήλωση αρχίζει στις 6:45 μ.μ. με συμβολική Πορεία από τον κυκλοφοριακό κόμβο γνωστό ως ″Μπάτα″ προς το Οδόφραγμα της Μιας-Μηλιάς.Εκεί, αντιπροσωπεία του Δήμου και της Συντονιστικής, με επικεφαλής το Δήμαρχο Κυθρέας, δρα Πέτρο Καρεκλά, θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας προς το Γ.Γ. των Ην. Εθνών. Η πορεία θα καταλήξει στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυδώρου (πίσω από το γκαράζ Μερσεντές), όπου ήδη θα τελείται ο Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας, προϊσταμένου του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’. Θα ακολουθήσει ομιλία με κύριο Ομιλητή τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Την Αντικατοχική Εκδήλωση θα χαιρετίσουν επίσης ο Δήμαρχος του αδελφοποιημένου με την Κυθρέα, Αιγάλεω, κ. Δημήτρης Μπίρμπας και ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Κυθρέας, δρ. Πέτρος Καρεκλάς. 


Οι διοργανωτές καλούν τους Κυθρεώτες καθώς και τους κατοίκους των γύρω χωριών να παραστούν μαζικά στην Αντικατοχική Εκδήλωση για να διατρανώσουν την αποφασιστικότητα τους για τερματισμό των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής, κατοχής και διαίρεσης. Να απαιτήσουν καθολικά την προώθηση άμεσης λύσης, συμβατής με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, η οποία να διασφαλίζει την απελευθέρωση και την επιστροφή στις πατρογονικές εστίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: