Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ'

Ολοκληρώνουμε το φωτογραφικό μας αφιέρωμα με το τρίτο και τελευταίο μέρος, το οποίο αφορά την πορεία της ομάδας μας στο ποδόσφαιρο, στην δύναμη της ΚΟΠ. Οι περισσότερες φωτογραφίες προέρχονται κυρίως μετα απο το 1974, αφού το πόδοσφαιρο μέχρι πρόσφατα ήταν η κύρια δραστηριότητα του σωματείου μας.(κλικ πάνω στις εικόνες για να μεγαλώσουν).

ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΑΣ

Η ομάδα μας εντάχθηκε στην δύναμη της ΚΟΠ για πρώτη φορά το 1970, με την ίδρυση της Γ'Κατηγορίας στην οποία υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Για το σκοπό αυτό το σωματείο μας απέκτησε ιδιόκτητο γήπεδο στον δρόμο Λευκωσίας-Κερύνειας το οποίο κτίστηκε με εθελοντική εργασία των μελών μας, γεγονός για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι:




Δυστυχώς δεν χαρήκαμε για πολύ το γήπεδο μας, καθώς το 1974 πήραμε τον δρόμο της προσφυγιάς. Αγωνιστήκαμε έκει για τέσσερις σεζόν στην Γ'Κατηγορία μέχρι έκεινο το μαύρο καλοκαίρι. Το 1972-73 η ομάδα μας πραγματοποίησε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της τερματίζοντας στην δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ στο κύπελλο έφτασε μέχρι τους 16 όπου αποκλείστηκε απο την Ανόρθωση, πέρνοντας τιμητική ισοπαλία (0-0) στην Κυθρέα και χάνοντας με 5-0 στο ΓΣΕ.Σήμερα το γήπεδο μας στην Κυθρέα βρίσκεται σε στρατιωτική περιοχή και χρησιμοποιείται απο Τ/Κ ομάδα.

ΤΑ ΠΡΏΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ

Το σωματείο μας επαναδραστηριοποιήθηκε το 1975 στο Καιμακλί έχοντας να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που έφερε η προσφυγοποίηση μας, αλλα και με την ευθύνη να αγωνιστεί για την επιστροφή. Η ομάδα μας συνέχισε απο εκεί που έμεινε, στην Γ'Κατηγορία.

Στα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80

Η δεκαετία του 80' υπήρξε μια πολύ καλή ποδοσφαιρική περίοδος για την ομάδα μας.Παρά τα σοβαρά προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, κατορθώσαμε όχι μόνο να επιβιώσουμε ,αλλα και να εδραιωθούμε στην Γ'Κατηγορία στην οποία μείναμε απο το 1975 μέχρι το 1987, συνολικά 16 συνεχόμενα χρόνια αν υπολογιστούν και τα χρόνια πριν την εισβολή. Το 1987 υποβιβαστήκαμε στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της Δ'Κατηγορίας, το οποίο τότε διεξαγόταν με μορφή ομίλων ανά επαρχία. Τα πρώτα χρόνια στην Δ'Κατηγορία, η ομάδα μας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και χρυσή σελίδα για την ιστορία μας αποτελεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1989 στον ομίλο της Λευκωσίας. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο στους αγώνες μπαράζ.
   
Εκείνη την χρονιά φορέσαμε τα ερυθρόλευκα!



ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90

Η δεκαετία του 90' υπήρξε μια πολύ δύσκολη περίοδος για το σωματείο μας καθώς και περίοδος μεγάλων αλλαγών. Ο θάνατος του επι χρόνια προέδρου μας Γεώργιου Κολιού και η αποχώρηση κάποιων μελών μας, έφεραν το σωματείο μας σε δύσκολη οικονομική θέση. Παράλληλα μετακινήσαμε την έδρα μας στην Αγλαντζιά (στον χώρο όπου έχει κτιστεί το νέο μας οίκημα) και στο νεόκτιστο τότε Δημοτικό στάδιο Αγλαντζιάς. Αλλαγές είχαμε και στην Δ'Κατηγορία, όπου το 1993 καταργήθηκαν οι ομίλοι και το πρωτάθλημα απέκτησε την μορφή που έχει σήμερα και έγινε πιο δύσκολο και πιο ανταγωνιστικό. Η ομάδα μας πάλευε για να επιβιώσει και για να παραμείνει στην δύναμη της ΚΟΠ. Παρόλα αυτά, δεν έλειψαν και οι διακρίσεις με την ομάδα μας να κερδίζει δύο φορές το βραβείο ήθους και αθλητοπρέπειας της ΚΟΠ (1993,1996), ενώ πολύ επιτυχημένη ήταν και η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της ΠΟΕΛ το 1997-98.

1995-96
ΟΜΑΔΑ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
1996-97
1997-98
ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΠΟΕΛ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΕΛ

Το 1997-98 η ομάδα μας είχε την πιο πετυχημένη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της ΠΟΕΛ  φτάνοντας στο νταμπλ. Κατέκτησε το κύπελλο της ΠΟΕΛ και το πρωτάθλημα στον όμιλο της αήττητη. Έχασε μόνο το πρώταθλημα πρωταθλητριών της ΠΟΕΛ. Την επόμενη χρονιά (1998 -99) διατηρήσαμε τον ίδιο κορμό στην Δ'Κατηγορία και μετά απο μια καλή χρονιά τερματίσαμε στην 5η θέση.

U-17 1998-99

Η ομάδα μας κατα διαστήματα προσπάθησε να φτιάξει ακαδημίες ποδοσφαίρου. Μια τέτοια προσπάθεια έγινε το 1998-99 με την Ακαδημία Ευθυμιάδη.
 
 1999-00

Εκείνη την χρονιά η ομάδα μας είχε ως έδρα το ιστορικό ΓΣΠ στην Λευκωσία. Είμαστε η τελευταία ομάδα που χρησιμοποίησε το παλιό ΓΣΠ σαν έδρα σε πρωτάθλημα της ΚΟΠ πριν αυτό κατεδαφιστεί.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 2000

Η δεκαετία του 2000 αποτελεί την τελευταία περίοδο λάμψης της ομάδας μας. Στις αρχές της δεκαετίας, καταφέραμε να πρωταγωνιστήσουμε στην Δ΄Κατηγορία και το 2003 να επιστρέψουμε στην Γ'Κατηγορία  μετά απο 16 χρόνια. Παρα το γεγονός ότι είχαμε τον πιο μικρό προυπολογισμό, κατορθώσαμε να παραμείνουμε στην Γ'Κατηγορία για τρία χρόνια μέχρι το 2006 όπου και επιστρέψαμε στην Δ'Κατηγορία και στον αγώνα για επιβιώση,η οποία δυσκόλεψε αφάνταστα μετά την ανάγκη και την απόφαση για ανέγερση νέου οικήματος.

2002-2003
  Η ομάδα που τερμάτισε στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Δ'Κατηγορίας, φτάνοντας στην μεγάλη επιτυχία της ανόδου στην Γ'Κατηγορία. Τόσο η άνοδος μας  στην Γ'Κατηγορία, όσο και η παραμονή μας σε αυτή για τρία χρόνια αποτελούν έναν άθλο, όταν σκεφτεί κανείς τις οικονομικές δυνατότητες του σωματείου μας.

2004-2005
Η ομάδα μας στην Γ'Κατηγορία. Την προηγούμενη  δεκαετία χρησιμοποιήσαμε σαν έδρα το γήπεδο του Κύκκου στην Έγκωμη.

2010-11
ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΕΛ
Επιστρέφουμε στην Αγλαντζιά και στο ανακαινισμένο Δημοτικό στάδιο στο οποίο έχει προστεθεί πλαστικός χλοοτάπητας

2011-12
Η τελευταία μας ομάδα που συμμετείχε σε διοργάνωση της ΚΟΠ (Δ'Κατηγορία) σε συνεργασία με τον Άτλα Αγλαντζιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: