Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος για το νέο μας οίκημα

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής με μεγάλη επιτυχία η εκδηλώση για την κατάθεση του θεμέλιου λίθου του νέου οικήματος του σωματείου μας.Το θεμέλιο λίθο κατέθεσε ο έντιμος Υπουργός Εσωτερικών κ.Νεοκλής Συλικιώτης. Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Πάμπος Στυλιανού, ο Δήμαρχος Κυθρέας Μιχαλάκης Σάββα, ο Δημάρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Πέτρου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κυθρέας Πέτρος Καρεκλάς, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγλαντζιάς Κώστας Κόρτας, ο επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ στην Λευκωσία Ματθαίος Ματθαίου, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων της περιοχής Κυθρέας, εκπρόσωποι του Άτλα Αγλαντζιάς και εκπρόσωποι των προσφυγικών σωματείων της ΚΟΠ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό του χώρου. Στην συνέχεια εκφώνησε ομίλια ο πρόεδρος του σωματείου Δρ.Ζαχαρίας Βασιλειάδης στην οποία αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στην ιστορία του σωματείου και στην προσφορά του στην Κυθρέα πριν το 1974. Ακολούθως αναφέρθηκε στον ιερό σκοπό του σωματείου μας μετα την επαναδραστηριοποίηση του στην προσφυγιά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα με κυριότερα την ανάγκη να έρθουν νέοι άνθρωποι κοντά στο σωματείο και το οικονομικό.
Μιλώντας για το νέο οίκημα, είπε πως αυτό θα είναι η κληρονομία του παρόντος ΔΣ προς την νέα γενιά έτσι ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας για επιστροφή και να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη της κατεχόμενης μας κωμόπολης, ενώ ευχήθηκε όπως το νέο οίκημα να αποτελέσει την βάση για μια νέα καλύτερη εποχή για το σωματείο μας.

Τελειώνοντας, τόνισε πως παρόλες τις δυσκολίες το σωματείο μας θα συνεχίσει να κρατά ψηλά το λάβαρο της Κυθρέας είτε θα βρίσκεται εντός, είτε εκτός των αγωνιστικών χώρων. Σε αυτό το σημείο εξέφρασε και το παράπονο για την απόφαση της ΚΟΠ να βάλει όριο στο δικαίωμα να επιστρέφουμε στην Δ'Κατηγορία σαν προσφυγικό σωματείο σε περίπτωση υποβιβασμού στο αγροτικό. Αυτή η άδικη απόφαση ίσως οδηγήσει στο κλείσιμο του ποδοσφαιρικού μας τμήματος σε λίγα χρόνια.

Ακολούθησε ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ.Νεοκλή Συλικιώτη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το σωματείο μας για την πρόσκληση, μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και αποφυγή της καταστροφικής διχοτόμησης. Στην συνέχεια ανέλυσε εκτεταμένα την προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης και τα ωφέλη που είχαν και θα έχουν οι πρόσφυγες απο αυτήν. Έπειτα αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που έχουν οι κατεχόμενοι δήμοι και τα προσφυγικά σωματεία και τόνισε πως η κυβέρνηση πάντα θα βρίσκεται στο πλευρό τους.Κλείνοντας ο κ.Συλικιώτης ανακοίνωσε την έγκριση χορηγίας 20.000 ευρώ απο το Υπουργείο Εσωτερικών για την διεκπεραίωση του έργου.

Με την σειρά του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Πάμπος Στυλιανού σε σύντομο χαιρετισμό του μας ευχαρίστησε για την πρόσκληση και διαβεβαίωσε πως ο ΚΟΑ θα βρίσκεται στο πλευρό των προσφυγικών σωματείων και της ΑΕΚ Κυθρέας.

Σύντομο χαιρετισμό είπε και ο Δημάρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Πέτρου, ο οποίος εξέφρασε την στήριξη του Δήμου Αγλαντζιάς προς τα σωματεία της Αγλαντζιάς και σε αυτά που στεγάζονται σε αυτήν και ανακοινώσε την χορηγία 5.000 ευρώ για την διεκπεραίωση του έργου.

Η εκδήλωση τελείωσε με την κατάθεση του θεμέλιου λίθου απο τον Υπουργό Εσωτερικών και την παράθεση δεξίωσης απο το σωματείο μας στους καλεσμένους μας.Μέσα στις επόμενες μέρες θα δημοσιευτούν και φωτογραφίες απο την εκδήλωση.

-Θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Εσωτερικών κ.Νεοκλή Συλικιώτη για την παρουσία του στην εκδήλωση και στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου, την στήριξη του κατα την διάρκεια της διαδικασίας για την έκδοση των απαραίτητων αδειών για την ανέγερση του νέου μας οικήματος καθώς και για την χορηγία του Υπουργείου Εσωτερικών.

-Θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Αγλαντζιάς Ανδρέα Πέτρου για την στήριξη του κατα την διάρκεια της διαδικασίας για την έκδοση των απαραίτητων αδειών για την ανέγερση του νέου μας οικήματος καθώς και για την χορηγία του Δήμου Αγλαντζιάς.

-Ευχαριστούμε όσους συνεβάλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα Αρτοποιεία Κωνσταντινίδης για τα εδέσματα.

-Τέλος, ευχαριστούμε όσους ήρθαν στην εκδήλωση και έκαναν το υπο ανακαίνιση οίκημα μας πολύ μικρό για να τους χωρέσει όλους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: