Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΡΕΑΣ


<<Ο Δήμος Κυθρέας ανακοινώνει ότι στις 16 Ιουλίου 2009 και ώρα 11:00 π.μ. θα τελεστεί στο ιερό ναό Αγίας Μαρίνας στην κατεχόμενη κωμόπολη μας Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή 50 μόνων ατόμων. Η προσπάθεια έγινε κατορθωτή κατόπιν σχετικών διαβημάτων με τις αρμόδιες αρχές για το σκοπό αυτό και την εξασφάλιση άδειας της Τ/Κ πλευράς. Η επιλογή των ατόμων θα γίνει απο το Δημοτικό Συμβούλιο και των Δ.Σ. των οργανωμένων συνόλων της Κυθρέας.

Επειδή πολλοί έχουν εκφραστεί ότι θα μεταβούν απο μόνοι τους στην Θεία Λειτουργία, το Δημοτικό Συμβούλιο θα ήθελε να πληροφορήσει όλους τους δημότες ότι η Τ/Κ πλευρά δεν θα επιτρέψει την παρουσία πέραν των 50 ατόμων και υπό τις περιστάσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο, προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων προτρέπει τους δημότες να αποφύγουν να μεταβούν στα κατεχόμενα για την Θεία Λειτουργία στην προαναφερθείσα ημερομηνία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αντιλαμβάνεται πλήρως τις ευαισθησίες, τα αισθήματα και την επιθυμία των δημοτών, αλλά είναι υποχρεωμένο να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Ευελπιστούμε ότι σε παρόμοια περίπτωση στο μέλλον θα εξασφαλίσουμε έγκριση για περισσότερες συμμετοχές

Ο υπαίθριος εσπερινός και η αντικατοχική εκδήλωση θα γίνουν κανονικά το βράδυ της ίδιας μέρας (16/7/09) όπως έχουν προγραμματιστεί, και καλείται ο κόσμος να παρευρεθεί για να προσκυνήσει την εικόνα της Αγίας Μαρίνας, οποία θα μεταφερθεί απο τα κατεχόμενα, όπου θα γίνει η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας.>>

Αντιπροσωπία του σωματείου μας θα παρευρεθεί και στις δύο εκδηλώσεις, προκειμένου να καταδικάσει την παράνομη κατοχή της κωμόπολης μας απο τους Τούρκους και να διατρανώσει τον πόθο των Κυθρεωτών για επιστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: