Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων μελών και φίλων ΑΕΚ Κυθρέας

 


Μέσα σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης έγιναν χθές βράδυ τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων μελών και φίλων του σωματείου μας. Το μνημείο, το οποίο είναι έργο του γνωστού γλύπτη Παναγιώτη Πασάντα, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής προς τους ανθρώπους του σωματείου μας που χάθηκαν με τόσο άδικο τρόπο το 1974 και ταυτόχρονα αποτελεί υπενθύμιση προς τις νέες γενεές του χρέους προς την μνήμη τους, για απαλλαγή από την κατοχή και απελευθέρωση και επανένωση  της πατρίδας μας.

Η όλη εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο και δέηση υπέρ της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ.Γρηγόριο. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του σωματείου μας Δρ.Ζαχαρία Βασιλειάδη, τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ.Στέφανο Στεφάνου και κ.Μάριο Κουλουμά εκ μέρους των συγγενών των πεσόντων και αγνοουμένων. Στην συνέχεια είχαμε ομιλία από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ.Τάσο Χριστοφίδη με θέμα το Κυπριακό πρόβλημα σε σχέση και με τις γεωπολιτικές εξελίξεις που έχουμε στην ευρύτερη περιοχή μας το τελευταίο διάστημα. Το τελευταίο κομμάτι της εκδήλωσης αποτέλεσε το τελετουργικό όπου είχαμε προσκλητήριο πεσόντων και αγνοουμένων, απονομή τιμητικών πλακετών στους συγγενείς και τέλος τα αποκαλυπτήρια και κατάθεση στεφάνων. Η όλη εκδήλωση διανθίστηκε από πατριωτικά τραγούδια σχετικά με την κυπριακή τραγωδία.

Το ΔΣ του σωματείου μας ευχαριστεί θερμά:

-Τους ΓΓ ΑΚΕΛ κ.Στέφανο Στεφάνου, τέως ΓΓ ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού,   Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ.Γρηγόριο,  Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ.Τάσο Χριστοφίδη  και τέως διαπραγματευτή κ.Ανδρέα Μαυρογιάννη για την παρουσία τους στην εκδήλωση και τέλεση των αποκαλυπτηρίων.

-Τους Δημαρχούς Αγλαντζιάς και Γερίου, Αντιδήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους Κυθρέας, εκπροσώπους κομμάτων ΔΗΚΟ και Οικολόγων, εκπροσώπους σωματείων και οργανωμένων συνόλων της Κυθρέας και της ευρύτερης περιφέρειας που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

-Όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης και όλους όσους συνείσφεραν οικονομικά για την αποπεράτωση του μνημείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: