Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Παρουσίαση βιβλίου ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



Το προσεχές Σαββατοκύριακο θα παρουσιαστεί στην Κύπρο το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Αγγελίδη ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ . Πρόκειται για ένα βιβλίο που καταγραφεί την ιστορία όλων των ομάδων του κόσμου που έχουν την ονομασία ΑΕΚ ή φέρουν σαν έμβλημα τον δικέφαλο αετό. Στην Κύπρο υπάρχουν περίπου 40 τέτοιες ομάδες, ανάμεσα σε αυτές και το σωματείο μας. Παρουσιάσεις θα γίνουν σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Στην Λευκωσία την Κυριακή 17/12 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα <<Εύ Αγωνίζεσθαι> του Ολυμπιακού Μεγάρου και στην οποία θα παραστεί αντιπροσωπεία του σωματείου μας. Αναλυτικά το δελτίο τύπου:
<<Το πολυσυζητημένο βιβλίο ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ του Νίκου Αγγελίδη έρχεται στην Κύπρο, με παρουσιάσεις σε όλες (!) τις μεγάλες πόλεις.Από τις 15 μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου ο Νίκος Αγγελίδης, θα βρίσκεται στην Κύπρο και θα παρουσιάσει το πολυσυζητημένο βιβλίο του στη Λεμεσό, τη Λάρνακα, τη Λευκωσία και την Πάφο.
Επίσημα προσκεκλημένος του Παγκύπριου Συνδέσμου Οπαδών ΑΕΚ που έχει την έδρα του στη Λεμεσό, ο συγγραφέας θα ξεκινήσει από εκεί τις παρουσιάσεις, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο οίκημα του Συνδέσμου που βρίσκεται στην περιοχή Δικαστηρίων, στην Οδό Ευρυπίδου 53.Την επομένη το πρωί στις 11 θα ακολουθήσει η παρουσίαση στα γραφεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Οπαδών ΑΕΚ στη Λάρνακα, στην Οδό Φλέμιγκ 1.
Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση στην πρωτεύουσα Λευκωσία, στην αίθουσα «Ευ Αγωνίζεσαι» του Ολυμπιακπού Μεγάρου.Ο πρωτοφανής Μαραθώνιος παρουσιάσεων ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Club της ORIGINAL 21 στην Πάφο στην Οδό Ιωάννη Αγρότη 24.Το βιβλίο θα προλογίσουν καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και επιφανή πρόσωπα της Κυπριακής κοινωνίας, ενώ θα δώσουν το παρών Παλαίμαχοι άσοι που φόρεσαν και τίμησαν την φανέλα της ΑΕΚ.
Θα προβληθούν σε γιγαντοθόνη, ειδικά ιστορικά αφιερώματα και σπάνιο υλικό με φωτογραφίες από τις 302… ΑΕΚ του κόσμου, ενώ θα υπάρχουν ξεχωριστά αφιερώματα στους δικέφαλους αετούς της Κύπρου.Το βιβλίο ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ είναι ένα βιβλίο έρευνας, αφιερωμένο στον αγώνα των ξεριζωμένων Μικρασιατών, Ποντίων και Κυπρίων. Αναζητά μέσα από το πέρασμα των χρόνων, το ταξίδι του Μικρασιατικού, Ποντιακού και Κυπριακού Ελληνισμού, στις νέες εστίες, σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης.
Ένα ταξίδι αγωνιώδες, έτσι ακριβώς περιγράφεται, για να διασωθεί η ρίζα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα.

Η ίδρυση της ΑΕΚ στην Αθήνα το 1924, από αθλητές που μεσουρανούσαν στα ελληνικά αθλητικά σωματεία της Κωνσταντινούπολης, είναι απλά η αφύπνιση για το τι θα επακολουθήσει.Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού με ιδιαίτερο και ειδικό βάρος στις προεκτάσεις που έχει το σύμβολο του Βυζαντίου και στον Κυπριακό αθλητισμό.
Σε κάθε κομμάτι ελληνικής γης, ξεχύνονται ψυχές που διψούν για ζωή. Ονειρεύονται να φτιάξουν το μέλλον… όπως το παρελθόν τους. Το πρόσφατο παρελθόν. Αγωνίζονται και δεν ξεχνούν… Κουβαλούν στις πλάτες λίγα υπάρχοντα, όσα ξέμειναν από τους βίαιους διωγμούς, αλλά έχουν μαζί τους την ελπίδα. Στήνουν πρόχειρα τα πρώτα σπίτια τους, αλλά το μυαλό τους είναι στη δημιουργία. Θέλουν να δείξουν τις δυνατότητες και τη δυναμική τους. Ο αθλητισμός, κάτι που γνωρίζουν καλά, είναι το μεγαλύτερο στοίχημα τους
Μπαίνουν με τα μούτρα λοιπόν στην αναζήτηση όλων των συστατικών εκείνων που τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Φτιάχνουν ομάδες όπου κι αν βρίσκονται. Αθλητικά σωματεία. Παίζουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πινγκ πονγκ, διαγωνίζονται στην κολύμβηση, την πάλη, τον στίβο. Είναι πρώτοι και καλύτεροι…Το βιβλίο του Νίκου Αγγελίδη, αναδεικνύει μια μια τις προσπάθειες αυτές… 302 συνολικά και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη και τουλάχιστον 40 στην Κύπρο.
Η πολυτελής δουλειά των 300 σελίδων κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Νότιος Άνεμος. Περιλαμβάνει 1000 ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες (αδημοσίευτες οι πιο πολλές) αλλά και δυσεύρετα αποκόμματα παλιών εφημερίδων.Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία, ή να το παραγγείλετε και να έρθει απευθείας στην πόρτα του στπιτού σας γράφοντας στο allesaek@gmail.com>>


Δεν υπάρχουν σχόλια: