Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Ετήσια Αντικατοχική Εκδήλωση Δήμου Κυθρέας

Ανακοίνωση Δήμου Κυθρέας για την ετήσια αντικατοχική εκδήλωση:

Οι Κυθρεώτες και οι κάτοικοι της Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας (6 γύρω χωριά: Μια Μηλιά, Παλαίκυθρο, Τραχώνι, Νέο Χωρίο, Βώνη, Έξω Μετόχι) πραγματοποιούν το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 στις 6.45 μ.μ. το απόγευμασυμβολική Αντικατοχική Πορεία προς το Οδόφραγμα Μιάς Μηλιάς από τον κυκλοφοριακό κόμβο ″Μπάτα″.
Εκεί θ’ αναγνωσθεί Ψήφισμα προς τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. και αφού εγκριθεί από τους παρευρισκόμενους, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Δήμαρχος της κατεχόμενης Κωμόπολης Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, μαζί με άλλα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας, θα επιδώσει το ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη επί 42 χρόνια τουρκική κατοχή του 37% σχεδόν των εδαφών μας, προς Αξιωματικό της Ειρηνευτικής Δύναμης των Η.Ε.
Η πορεία, η οποία αποτελεί μέρος της καθιερωμένης ετήσιας Αντικατοχικής Εκδήλωσης του Δήμου Κυθρέας και της Συντονιστικής Επιτροπής της Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας, λίγο μετά τις 7.15 μ.μ. θα καταλήξει στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυδώρου ( πίσω από το γκαράζ Μερσεντές ), όπου θα τελείται ήδη ο Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας, προϊσταμένου του Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου. Με το πέρας του Εσπερινού θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή εις μνήμην όσων θυσιάστηκαν το 1974.
Κύριος Ομιλητής στην Εκδήλωση θα είναι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας , ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει και ο Δήμαρχος Αιγάλεω, κ. Δημήτρης Μπίρμπας. Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Αιγάλεω είναι αδελφοποιημένος από το 1996 με το Δήμο Κυθρέας. Χαιρετισμό θα απευθύνει τέλος ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Κωμόπολης και Πρόεδρος της Συντονιστικής, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς. Η εκδήλωση θα κλείσει με τον Εθνικό Ύμνο.
Για την επομένη, Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 γίνονται ενέργειες για την τέλεση λειτουργίας στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Κατεχόμενη Κυθρέα από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο. Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα η τελική απάντηση των κατοχικών αρχών. Λεπτομέρειες για το θέμα θα δοθούν αργότερα.


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΡΕΑΣ
4 Ιουλίου, 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: