Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Έγιναν τα εγκαίνια του νέου μας οικήματος!!

Μέσα σε πανυγηρικό κλίμα έγιναν την Δευτέρα (11/2) τα εγκαίνια του οικήματος του σωματείου μας στην Αγλαντζιά, απο τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ.Άντρο Κυπριανού. Στην συνέχεια τελέστηκε αγιασμός απο τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Κερυνείας κ.κ.Χρυσόστομο.Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πανιερότατος, ευχήθηκε τα καλύτερα στο σωματείο μας και όπως έχουμε την ευλογία του Κυρίου. Ευχήθηκε επίσης όπως επιστρέψουμε σύντομα στην Κυθρέα και σε όλα τα κατεχόμενα μας μέρη για να λειτουργήσουμε ξανά τις εκκλησιές μας.

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του σωματείου μας Δρ.Ζαχαρίας Βασιλειάδης καλώσορισε τους καλεσμένους μας και τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην ιστορία του σωματείου μας απο τον καιρό της ίδρυσης του και την δράση του στην Κυθρέα και στην προσφυγιά. Ακολούθως αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σωματείο μας, αλλά και άλλα μικρά προσφυγικά σωματεία και το οποίο αφορά την διάδοχη κατάσταση του διοικητικού συμβουλίου και την συνέχιση του έργου μας απο νεότερους. Στην συνέχεια ανέλυσε το σκεπτικό της ανέγερσης του νέου μας οικήματος το οποίο γενικά προέκυψε απο την ανάγκη να έχουμε μιαν υποδομή η οποία θα αποτελέσει κληρονομιά και κινητρό για τις επόμενες γενιές. 

Ακόμη, δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην απόφαση της ΚΟΠ να περιορίσει το δικαίωμα τον προσφυγικών σωματείων να επιστρέφουν αυτόματα στην δύναμη της ΚΟΠ μετά απο ένα χρόνο σε περίπτωση υποβιβασμού τους στο αγροτικό και η οποία αποτελεί έναν απο τους βασικούς λόγους που αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε το ποδόσφαιρο. Ο Πρόεδρος μας ζήτησε απο τον κ.Κυπριανού να κάνει προσπάθειες έτσι ώστε να αρθεί αυτή η άδικη απόφαση. Έπειτα, ευχαρίστησε τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών κ.Νεοκλή Συλικιώτη και την νυν κ.Ελένη Μαύρου  για την βοήθεια και την κατανόηση που είχαμε κατά την διάρκεια της ανέγερσης του οικήματος μας. Ξεκαθάρισε πως η χορηγία που πήρε το σωματείο μας ανέρχεται στις 20.000 ευρώ,  ποσό το οποίο επίσης χορηγήθηκε και σε άλλα σωματεία με παρόμοιο αίτημα. Ευχαρίστησε επίσης και τον Δήμο Αγλαντζιάς για την χορηγία του ποσού των 5.000 ευρώ, η οποία αποτελούσε δεσμευση του πρώην Δημαρχού κ.Ανδρέα Πέτρου και υλοποιήθηκε απο τον νυν κ.Κώστα Κόρτα. Τέλος, αναφέρθηκε ονομαστικά σε μέλη και φίλους του σωματείου μας και αφού έκανε αναφορά στην προσφορά τους για το νέο οίκημα του σωματείου μας, τους ευχαρίστησε. 

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε και ο εκ των ιδρυτών του σωματείου μας (σ.σ. τότε ήταν μαθητής του Παγκυπρίου  Γυμνασίου) και πρώτος γενικός γραμματέας κ.Πέτρος Στυλιανού. Ο κ.Στυλιανού αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του σωματείου μας, στην δράση του και την προσφορά του στην Κυθρέα. Κλείνοντας ευχήθηκε όπως το σωματείο μας συνεχίσει να υπηρετεί με επιτυχία τα ιδανικά για τα οποία ιδρύθηκε.

Ακολούθησε χαιρετισμός απο τον Δήμαρχο Κυθρέας Δρ.Πέτρο Καρεκλά. Ο κ.Καρεκλάς συνεχάρη το σωματείο μας για το νέο μας οίκημα και αναφέρθηκε στην κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό πρόβλημα και ευχήθηκε όπως ο νέος πρόεδρος που θα εκλεγεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων έτσι ώστε να βγούμε απο το αδιέξοδο και να καταλήξουμε σε λύση. Παρόλες τις δυσκολίες ο Δήμος Κυθρέας πάντα θα συνεργάζεται με τα οργανωμένα σύνολα της κωμόπολης μας αλλα και της ευρύτερης περιοχής έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της επιστροφής.

Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό απο τον ΓΓ του ΑΚΕΛ κ.Άντρο Κυπριανού. Ο κ.Κυπριανού συνέχαρη με την σειρά του το σωματείο μας για το νέο μας οίκημα, το οποίο απεκάλεσε διαμάντι για την Κυθρέα. Ακολούθως, τόνισε πως το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο Κυπριακό και ευχήθηκε όπως επιστρέψουμε στην Κυθρέα το συντομότερο. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην προσφορά του σωματείου μας στην Κυθρέα και γενικά στον ρόλο που είχαν οι μορφωτικοί-προοδευτικοί συλλόγοι στην Κυπριακή κοινωνία στις δύσκολες δεκαετίες του 40' και του 50'. Έπειτα αναφέρθηκε στα προβλήματα του σήμερα και αφου ανέλυσε τα κρίσιμα διλήμματα στα οποία θα βρεθεί ο Κυπριακός λαός στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, κάλεσε στην υπερψήφιση της υποψηφιότητας του Δρ.Σταύρου Μαλά έτσι ώστε ο τόπος να έχει καινούργια προοπτική και ελπίδα. Τέλος, ευχαρίστησε το σωματείο μας για την πρόσκληση και μας ευχήθηκε τα καλύτερα.    

Με το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση και για ακόμη μια φορά ευχαριστούμε θερμά τα αρτοποιεία Κωσταντινίδης για την παροχή των εδεσμάτων. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρέστησαν στα εγκαινία του νέου μας οικήματος, το οποίο άφησε άριστες εντυπώσεις. Ειδικά ευχαριστούμε για την παρουσία τους:

Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ.Άντρο Κυπριανού
Πανιερότατο Μητροπολίτη Κερυνείας κ.κ.Χρυσόστομο
Βουλευτή ΑΚΕΛ κ.Γιώργο Λουκαίδη
Δήμαρχο Κυθρέας Δρ.Πέτρο Καρεκλά
Δήμαρχο Αγλαντζιάς κ.Κώστα Κόρτα
Επαρχιακό Γραμματέα ΑΚΕΛ Λευκωσίας κ.Ματθαίο Ματθαίου
Εκπρόσωπο Υπουργείου Εσωτερικών
Εκπρόσωπο ΚΟΑ
Εκπροσώπους σωματείων και οργανωμένων σύνολων της Κυθρέας και της ευρύτερης περιοχής
Εκπροσώπους προσφυγικών σωματείων της ΚΟΠ
Πρόεδρο ΠΟΕΛ κ.Νίκο Γιατρού

Το νέο οίκημα του σωματείο μας θα ανοίξει προσεχώς για το κοινό, τους Κυθρεώτες και τους φίλους μας αφού απομένουν να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες.        

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: