Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ποδόσφαιρο τέλος.....

Δυστυχώς το σωματείο μας αναγκάζεται να αναστείλει επ'αόριστον την λειτουργία του ποδοσφαιρικού του τμήματος. Δεν θα συνεχίσουμε στο αγροτικό, ούτε θα επιστρέψουμε στην Δ'Κατηγορία στα επόμενα χρόνια, παρά το ότι σαν προσφυγικό σωματείο διατηρούμε αυτό το δικαίωμα για μια ακόμη φορά.Η απόφαση είναι οδυνηρή, αλλα απαραίτητη για την επιβίωση μας. Οι οικονομικές δυνατότητες του σωματείου (υπενθυμίζουμε πως τα τελευταία χρόνια δίνεται βαρύτητα στο νέο οίκημα που κτίζουμε) πλέον δεν επαρκούν για να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα, ικανή να σταθεί με απαιτήσεις στην δύναμη της ΚΟΠ. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στα πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών της ΚΟΠ, με κυριώτερο για μας  τον περιορισμό του δικαιώματος αυτόματης επιστροφής των προσφυγικών σωματείων, παίζουν και αυτές τον δικό τους ρόλο.

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας έχει καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες μέσα σε δύσκολες συνθήκες τις τελευταίες δεκαετίες για το ποδόσφαιρο και πραγματικά αποτελεί άθλο το γεγονός ότι αντέξαμε μέχρι και σήμερα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου όλα αυτά τα χρόνια ξεπέρασαν και τις δικές τους δυνατότητες,  σε ότι αφορά την προσφορά τους προς την ομάδα. Πλέον δεν μπορούν να συνεχίσουν μόνοι. Σαφώς και η ιστορία της ΑΕΚ Κυθρέας είναι συνυφασμένη με το ποδόσφαιρο. Υπήρξε απο τα ιδρυτικά μέλη του πρωταθλήματος Γ'Κατηγορίας το 1970 και στην συνέχεια αγωνίστηκε σχεδόν ανελλιπώς για περισσότερα απο 40 χρόνια στην δύναμη της ΚΟΠ στα πρωταθλήματα Γ' και Δ' κατηγορίας, ενώ έχει αγωνιστεί με επιτυχία και στο πρωτάθλημα της ΠΟΕΛ. 

Ευχόμαστε και ελπίζουμε όπως μελλοντικά οι συνθήκες το επιτρέψουν, έτσι ώστε να επιστρέψουμε έκει όπου ανήκουμε και μας αξίζει να βρισκόμαστε. Για να επιτευχθεί αυτό όμως, πρέπει να μπούν νέες βάσεις στο σωματείο αρχή γενομένης με το νέο μας οίκημα. Παρά την αρνητική αυτή εξέλιξη, το σωματείο μας θα συνεχίσει να υπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο επανιδρύθηκε στην προσφυγιά και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για επιστροφή στην αγαπημένη μας Κυθρέα.          

Δεν υπάρχουν σχόλια: